Papier inzamelen vanaf 1-1-2018 en busvervoer


 

Er is vanaf 1 januari 2018 maandelijks geen papiercontainer meer bij de Bethelkerk!
Er blijft voor de koorleden op individuele basis nog wel de mogelijkheid om oud papier voor de vereniging te sparen en in te leveren:

  1. Bij Metselaar & Zn Papier- en Metaalhandel Onderweg 35/37, 2742LA, Waddinxveen onder vermelding van “De Gouwestem”.
    Dhr. Metselaar noteert het aantal kilo’s wat is gebracht, en eens per kwartaal wordt dit verrekend. Dit is op zich niets nieuws, er zijn veel koorleden die al jaren hun papier bij Metselaar bezorgen.

  2. Sedert vele jaren staat er ook permanent een papiercontainer bij Bouwbedrijf Valkenburg, Grasdrogerij 1 in Nieuwerkerk a/d IJssel. De opbrengst hiervan is ook bestemd voor "De Gouwestem" en u kunt hier op werkdagen altijd uw oud papier brengen. 

 

Busvervoer naar concerten vanaf 2018

Het stoppen van het papier inzamelen heeft als consequentie dat vanaf 2018 ook de koorleden zullen moeten betalen als zij gebruik maken van busvervoer naar onze concerten.
Het bestuur zal zich de komende maand over de uitwerking hiervan buigen. Zodra dit duidelijk is en besluiten hierover zijn genomen zullen wij de leden uiteraard nader informeren. 
De Gouwestem is het grootste mannenkoor van Nederland


200 leden voor De Gouwestem

 

Maandagavond heeft burgemeester Bert Cremers feestelijk Geert Westerhof als het 200ste lid ingeschreven van het Christelijk Waddinxveens Mannenkoor De Gouwestem. Het koor, dat in 1981 is opgericht bestond in eerste instantie uit 35 man. Onder leiding van dirigent Adriaan Verhoef groeide het koor gestaag door naar zo’n 65 leden in 1993. In dat jaar kwam de dirigent te overlijden en Martin Mans werd aangezocht om als dirigent leiding te geven aan het koor. Mede door zijn enthousiaste aanpak groeide het mannenkoor door tot ver boven de 100 leden. Maar de groei bleek er nog lang niet uit. Toen in 2015 Rijk Vinke de taak van voorzitter over nam, kondigde hij aan dat het zijn streven was om de bijzondere mijlpaal van 200 leden te bereiken. Drie jaar later is dit streven in de persoon van Geert Westerhof al bereikt. Het Christelijk Waddinxveens Mannenkoor is het grootste mannenkoor van Nederland en daar mag heel Waddinxveen reuze trots op zijn. En dat de groei gewoon doorgaat bleek wel dat tijdens de feestelijke repetitie-avond van eergisteren, spontaan het 201ste lid in de persoon van Sven van der Meij zich aandiende.

 

 

In een tijd van individualisering staat het verenigingsleven onder druk

 

“Waddinxveen heeft een rijke koor traditie. Maar we leven in een tijd van individualisering en in die wereld staat het verenigingsleven onder druk. Daarom is het een enorme prestatie om juist in deze tijd het koor zo sterk te laten groeien” zegt burgemeester Cremers. “Het koor is niet alleen kwantitatief sterk gegroeid, ook kwalitatief is het geweldig. Anders treed je niet op in De Doelen, het Concertgebouw, de Sint Janskerk en op vele bijzondere plaatsen in binnen- en buitenland.” aldus Cremers. Het koor heeft inmiddels al meerdere cd’s gemaakt. In de komende maanden staan nog vele concerten gepland en heel bijzonder is een optreden in het Dolfinarium op 4 november, waar ook de dolfijnen hun stem mogen laten mee klinken.

 

Dirigent Martin Mans die in 2018 zijn 25 jarig jubileum met dit koor viert, zegt trots te zijn op zijn ruim 200 ambassadeurs. Hij geeft leiding aan meerdere koren en verzorgt optredens over heel de wereld. Met een aantal leden van de Gouwestem, vormt hij ook The Martin Mans Formation, die met vele bekende artiesten heeft opgetreden.

 

Belangstellenden voor De Gouwestem, kunnen zich nog altijd aanmelden. Het koor is nog lang niet uitgegroeid.
Eerstvolgende concert

donderdag 22 februari
Amersfoort
dinsdag 27 maart
Waddinxveen
zaterdag 31 maart
Scheveningen
>> Alle concerten

Vrienden van De Gouwestem

>> Meer info

Donateurs van De Gouwestem

>> Meer info