Dirigent


Martin Mans organist en dirigent

 

Martin Mans werd in 1965 geboren te Melissant, op het Zuidhollandse eiland Goeree-Overflakkee. Op zevenjarige leeftijd ontving hij zijn eerste orgellessen, op elfjarige leeftijd begeleidde hij voor het eerst koren en op twaalfjarige leeftijd werd hij kerkorganist in zijn geboorteplaats. In zijn jeugdjaren schreef hij verschillende concoursen op zijn naam. Naar aanleiding hiervan gaf hij op veertienjarige leeftijd zijn eerste orgelbespeling voor de NCRV-radio. Naast zijn orgelstudie bekwaamde hij zich in koordirectie.

Sinds 1995 is Martin Mans organist in de Breepleinkerk te Rotterdam.
In de loop der jaren werkte Martin mee aan meer dan 500 CD-opnamen. Ook maakte hij inmiddels diverse DVD's. Wegens grootverkoopsucces ontving hij een platina CD en 2 gouden CD's.
Per jaar geeft Martin Mans zo'n 250 concerten. Buitenlandse concertreizen voerden hem door geheel Europa, Canada, Amerika, Australië en Zuid-Afrika.
Regelmatig treedt hij op voor radio en TV.
Hij is begeleider van diverse koren en artiesten van naam en faam en vormt een uniek klavierduo met pianist Jan Vayne.
Ook is hij vaste dirigent van drie grote mannenkoren: Chr. Waddinxveens Mannenkoor ‘De Gouwestem' te Waddinxveen, Chr. Streekmannenkoor ‘Noord-West Veluwe' te Nijkerk en 'Zaans Interkerkelijk Mannenkoor' te Zaandam.
Uniek is zijn gastdirigentschap van het Canadese Mannenkoor LIBERTAS 'The Voice of Liberty' uit Ontario; één van de grootste mannenkoren van Canada en de USA. Daarnaast heeft hij de leiding over The Martin Mans Formation, The Martin Mans Band en The Urker Mans Formatie en Vocalgroup VOICE.
Tenslotte schrijft hij muziek voor orgel, koor en orkest in diverse bezettingen.
Voor meer informatie kunt u kijken op internet:

www.martinmans.nl
www.kathedraalconcerten.nl
www.themartinmansformation.nl
Eerstvolgende concert

zaterdag 7 september
Rotterdam
zaterdag 9 november
Harderwijk - Dolfinarium
vrijdag 22 november
Scheveningen
>> Alle concerten

Concert Dolfinarium

 

Bestel nu vast kaarten!Vrienden van De Gouwestem

>> Meer info

Donateurs van De Gouwestem

>> Meer info