Het koor


Chr. Waddinxveens Mannenkoor “De Gouwestem” en dirigent Martin Mans

 

De vereniging Chr. Waddinxveens Mannenkoor “De Gouwestem” werd op 7 september 1981 opgericht in het Zuid-Hollandse Waddinxveen, een dorp aan de rivier de Gouwe, vandaar de naam “De Gouwestem”. 

 

De grondslag van de vereniging is de Bijbel. Conform de statuten heeft de vereniging ten doel om als mannenkoor, uitgaande van de christelijke grondslag, de zangkunst te beoefenen. De koorleden dienen de grondslag van de vereniging te onderschrijven en zijn tenminste 16 jaar oud.   

Het koor heeft momenteel 200 leden en is daarmee het grootste mannenkoor van Nederland!

Lees hier het persbericht en bekijk de foto's van de feestelijke repetitieavond >>

 

Op de wekelijkse repetities, die onder de enthousiaste leiding staan van dirigent Martin Mans, wordt hard gestudeerd. De dirigent bereidt de repetities terdege voor waardoor hij alle partijen feilloos speelt en zingt. Naast eenvoudige, bekende en geliefde geestelijke muziek, die het mannenkoor met veel gevoel en kleur brengt, worden ook zwaardere klassieke werken tot in detail ingestudeerd en tot groot enthousiasme van koorleden en publiek uitgevoerd. Daarnaast is ruimte voor volksmuziek en negro spirituals.

 

Onder de naam “The Martin Mans Formation” heeft het mannenkoor “De Gouwestem” ook een mannenensemble. De leden van dit ensemble zijn allen lid van het grote mannenkoor en studeren elke week vooraf aan de koorrepetitie het eigen repertoire in.

 

Het mannenkoor geeft jaarlijks vele concerten, hoogtepunten zijn de Passie- en Paasconcerten en natuurlijk de traditionele Kerstconcerten van “De Gouwestem” welke steeds volle kerken trekken.

Ook heeft het mannenkoor al vele schitterende CD’s opgenomen, kijk voor meer informatie hierover op de pagina “CD’s”. De programma's voor concerten en CD-opnamen worden door Martin Mans met zorg opgesteld en ontvangen steeds veel waardering van de toehoorders. De muzikale netwerken van Martin Mans en zijn niet aflatende opvattingen voor kwaliteit hebben het mannenkoor “De Gouwestem” op allerlei grote podia gebracht in Nederland en daar buiten.

 

Wat het Waddinxveense mannenkoor “De Gouwestem” onder leiding van Martin Mans tot zo'n bijzondere vereniging maakt is, dat ondanks het streven naar kwaliteit en steeds moeilijker muziek, de ongedwongen en ronduit kameraadschappelijke sfeer op het koor is gebleven. Misschien nog wel belangrijker is, dat de dirigent en de leden samen iets hebben waar veel mensen jaloers op zijn, een band die verder gaat dan muziek alleen, zij zingen vanuit hun geloof. 
Eerstvolgende concert

zaterdag 7 september
Rotterdam
zaterdag 9 november
Harderwijk - Dolfinarium
vrijdag 22 november
Scheveningen
>> Alle concerten

Concert Dolfinarium

 

Bestel nu vast kaarten!Vrienden van De Gouwestem

>> Meer info

Donateurs van De Gouwestem

>> Meer info