CWM "De Gouwestem" gaat FietsJeMans ondersteunen


 

>> Download hier de PDF van de flyer met inschrijfformulier <<

 

Martin Mans en zijn zoons, Mart en Jos, hebben in 2018 ruim € 14.000, 00 bij elkaar gefietst voor onderzoek naar alvleesklierkanker.

 

Martin is meer dan 40 jaar succesvol in de muziek en daarbij ook al meer dan 25 jaar dirigent van CWM “De Gouwestem”. CWM “De Gouwestem”is een mannenkoor, bestaande uit meer dan 200 enthousiaste leden uit Waddinxveen en omstreken.

Ze geven regelmatig concerten in heel het land. In dit jubileumjaar van Martin samen met “De Gouwestem” willen we iets extra’s brengen voor onze medemensen.

 

De sportieve prestaties van Martin en zijn zoons hebben enkele leden van Gouwestem geïnspireerd om aan te sluiten en in 2019 SAMENvoor het goede doel, het onderzoek naar alvleesklierkanker,  te gaan fietsen, én andere acties te ondernemen.

 

We willen onze fietstochten gaan koppelen aan een goed doel onder de noemer;  FietsJeMans/Gouwestem

 

Wij als sportieve zangers en musici gaan fietsen voor baanbrekend onderzoek naar alvleesklierkanker. Niet meer dan 5 % van de mensen waar deze vreselijke ziekte geconstateerd wordt, is na 5 jaar nog in leven. Dagelijks overlijden er in Nederland 10 mensen aan alvleesklierkanker. Prof. Dr. Casper van Eijk van Erasmus MC doet al 25 jaar baanbrekend onderzoek. Via de site van www.supportcasper.nl is zijn werk te volgen. En hieraan willen wij gezamenlijk gráág een bijdrage leveren in 2019.

 

CWM De Gouwestem en FietsJeMans zijn op zoek naar sponsors en fietsers, en andere mensen die mee willen doen.

Iedereen is welkom om aan te sluiten, buren, vrienden, kennissen. Mensen die dit doel en ook ons een warm hart toedragen. Graag willen we voor elke kilometer die we in 2019 fietsen een bedrag bij elkaar brengen voor dit geweldige doel.

 

Fiets jij ook en wil je ook graag een steentje bijdragen door ook kilometers te maken? Sluit je dan aan bij de Fietsgroep FietsJeMans op STRAVA. Per 31 december 2019 publiceren wij (en jij) de eindstand die de app/website registreert aan de sponsors en zij kunnen dan in Januari 2020 het bedrag overmaken naar het goede doel 

 

Onze vraag is even eenvoudig als dringend: DOE JE MEE?

 

Zo ja, stuur ons dan een berichtje via leendert.tanis@gmail.com met het bedrag wat je per kilometer in 2019 wilt sponsoren, 

 

>> Download hier de PDF van de flyer met inschrijfformulier <<

 

>> Volledige Flyer

>> Inschrijfformulier

 

DOE JE MEE?
En Verder De Andere Acties


Tijdens elke repetitieavond staat er een Europot. Deze Europot wordt beheerd door Arie van Wijk.

 

We willen dit jaar ook enkele concerten uitzoeken waar wij als CWM “De Gouwestem” optreden, een collecte te organiseren voor dit mooie project. Ons traditionele Wensconcertop 24 juni is hiervoor al uitgezocht.

 

U kunt zich ook laten sponsoren voor elk concert waar u meezingt, elke repetitie die u meedoet, enz.
De Gouwestem is het grootste mannenkoor van Nederland


200 leden voor De Gouwestem

 

Maandagavond heeft burgemeester Bert Cremers feestelijk Geert Westerhof als het 200ste lid ingeschreven van het Christelijk Waddinxveens Mannenkoor De Gouwestem. Het koor, dat in 1981 is opgericht bestond in eerste instantie uit 35 man. Onder leiding van dirigent Adriaan Verhoef groeide het koor gestaag door naar zo’n 65 leden in 1993. In dat jaar kwam de dirigent te overlijden en Martin Mans werd aangezocht om als dirigent leiding te geven aan het koor. Mede door zijn enthousiaste aanpak groeide het mannenkoor door tot ver boven de 100 leden. Maar de groei bleek er nog lang niet uit. Toen in 2015 Rijk Vinke de taak van voorzitter over nam, kondigde hij aan dat het zijn streven was om de bijzondere mijlpaal van 200 leden te bereiken. Drie jaar later is dit streven in de persoon van Geert Westerhof al bereikt. Het Christelijk Waddinxveens Mannenkoor is het grootste mannenkoor van Nederland en daar mag heel Waddinxveen reuze trots op zijn. En dat de groei gewoon doorgaat bleek wel dat tijdens de feestelijke repetitie-avond van eergisteren, spontaan het 201ste lid in de persoon van Sven van der Meij zich aandiende.

 

 

In een tijd van individualisering staat het verenigingsleven onder druk

 

“Waddinxveen heeft een rijke koor traditie. Maar we leven in een tijd van individualisering en in die wereld staat het verenigingsleven onder druk. Daarom is het een enorme prestatie om juist in deze tijd het koor zo sterk te laten groeien” zegt burgemeester Cremers. “Het koor is niet alleen kwantitatief sterk gegroeid, ook kwalitatief is het geweldig. Anders treed je niet op in De Doelen, het Concertgebouw, de Sint Janskerk en op vele bijzondere plaatsen in binnen- en buitenland.” aldus Cremers. Het koor heeft inmiddels al meerdere cd’s gemaakt. In de komende maanden staan nog vele concerten gepland en heel bijzonder is een optreden in het Dolfinarium op 4 november, waar ook de dolfijnen hun stem mogen laten mee klinken.

 

Dirigent Martin Mans die in 2018 zijn 25 jarig jubileum met dit koor viert, zegt trots te zijn op zijn ruim 200 ambassadeurs. Hij geeft leiding aan meerdere koren en verzorgt optredens over heel de wereld. Met een aantal leden van de Gouwestem, vormt hij ook The Martin Mans Formation, die met vele bekende artiesten heeft opgetreden.

 

Belangstellenden voor De Gouwestem, kunnen zich nog altijd aanmelden. Het koor is nog lang niet uitgegroeid.